Aan de zwemvijver kan een krachtige waterjet toegevoegd worden. Hiervoor gebruiken we een 3 PK pomp die een debiet kan leveren van maar liefst 70.000 liter per uur. Dit creëert een zeer krachtige tegenstroom waardoor lange afstanden zwemmen mogelijk is in zelf de kleinste zwemvijvers. Bij deze systemen wordt een afstandsbediening voorzien waarmee de kracht van de tegenstroom geregeld kan worden. Hierdoor kan je zelf bepalen hoe snel je wil zwemmen.

Nieuw in het gamma is de Cu-Ag ionizer van Pond Technics! Deze behandelt het vijverwater aan de hand van elektro-ionisatie. Deze elektro-ionisatie belaadt het vijverwater met koper- en zilverionen. Deze ionen zullen de groei van algen en bacteriën onderdrukken. Omdat men met zeer kleine hoeveelheden werkt, kent deze techniek geen schadelijke gevolgen voor de mens, de huidieren en de vijverbeplanting. Het is echter  niet aangeraden dit systeem te gebruiken bij vijvers met een visbestand.

Wat is nu het voordeel van zulk systeem?

Draadalgen krijgen niet langer de kans om zich te ontwikkelen. Groenslag op de randen van het water komt niet langer voor. De wanden zullen niet langer schuiven!

Additioneel:

Verder wordt met dit systeem de zuurtegraad (PH-waarde) van de vijver opgemeten en gecorrigeerd met behulp van citroenzuur.

Ecopond ontwerpt domotica systemen op maat voor uw zwemvijver, zwembad en/of tuin!

De mogelijkheden met ons domotica systeem:

domotica

  • Monitor het totale verbruik van uw zwemvijver! 

  • Tijdsinstellingen van alle mogelijke apparaten van uw zwemvijver. Bepaal zelf op welke tijdstippen uw apparaten aanstaan om het energieverbruik aanzienlijk te doen dalen!

  • De app houdt het aantal branduren van de UV-lamp bij. Na 2400 branduren verliezen de UV-lampen hun functionaliteit en zijn ze aan vervanging toe. Zo kan je ons tijdig contacteren om de lampen te vervangen!

  • Eenvoudige aan/uit-functionaliteit voor bijvoorbeeld de verlichting, de automatische rolluik, de jetstream,.. .

  • Temperatuur monitoren en regelen met behulp van sensoren. Een temperatuursensor meet de temperatuur en deze kan via de app ingesteld worden. De app stuurt vervolgens een warmtepomp of een zonnecollector aan. De zonnecollector is tevens aangestuurd door een weerstation. Zo zal deze nooit onnodig opspringen wanneer bijvoorbeeld de zon niet schijnt!

  • Het systeem is ook compatibel voor andere apparaten zoals automatische sproeiers, automatische poorten, automatische grasmaaiers en dergelijke!

  • Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor een domotica systeem voor uw zwemvijver, zwembad en/of tuin!


 

Het water van een zwemvijver kan desondanks de biologie zeker en vast verwarmd worden. Vanaf april tot oktober mag de zwemvijver verwarmd worden tot maximaal 26°C. In de zomerpiek vanaf juni tot en met september kan het water zelfs verwarmd worden tot 28°C. Dit kan met behulp van een warmtepomp of met behulp van zonnecollectoren.

Warmtepomp

Bij een warmtepomp wordt gebruik gemaakt van een warmtewisselaar. Wanneer de warmtepomp ingeschakeld wordt, zal deze warmte uit de omgeving halen en afgeven aan het water. Hoe kleiner het temperatuursverschil tussen het water en de omgeving, hoe hoger het rendement van de warmtepomp.

Zonnecollector

Zonnecollectoren maken gebruik van de energie van de zon. Deze bestaan uit zwarte oppervlakken met een hoge oppervlakte/volume-ratio waardoor het water van de zwemvijver loopt. Deze zijn zwart omdat zwarte materialen de warmte beter absorberen. Deze warmte wordt vervolgens aan het doorstromende water afgegeven. Zonnecollectoren zijn goedkoper in gebruik dan warmtepompen aangezien er geen extra elektrische energie nodig is om het water te verwarmen. De zonnecollectoren werken echter enkel als de zon aan het schijnen is. Hierdoor kan, in tegenstelling tot de warmtepomp, dit systeem niet altijd geactiveerd worden.